آموزش ترم آینده دانشگاه آزاد اسلامی ترکیبی از حضوری و مجازی خواهد بود/ پرداخت معوقات پاداش بازنشستگان/ ارائه پیشنهاد افزایش 20 درصدی حقوق کارکنان به هیئت امنای دانشگاه
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ظهر روز گذشته در دیدار با رؤسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی با بیان اینکه در سامانه پایش آزاد، 27 برنامه بارگذاری شده که بیش از 16 هزار زمینه پژوهشی دارد، گفت: هماکنون 704 پروپوزال کارشناسی ارشد و 185 پروپوزال دکتری در حال انجام است. استان مرکزی با دارا بودن صنایع بزرگ، پتانسیل بالایی در تعریف نظام موضوعات دارد و باید بیش از گذشته در این زمینه فعالیت کند.
وی با اشاره به برگزاری جلسه دانشگاه آزاد اسلامی با شورای گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اظهار کرد: در این جلسه بسیاری از مشکلات و چالشها حل و مصوب شد. همچنین در این شورا، گزارشی از سامانه پژوهشیار دانشگاه ارائه شد که مورد استقبال قرار گرفت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در سامانه پژوهشیار، 158 هزار کنشگر در حال فعالیت هستند، گفت: این سامانه یکی از سرمایههای اصلی دانشگاه آزاد اسلامی است که باید تمام تلاش خود را برای ارتقا و استفاده از آن به کار ببریم. استان مرکزی نیز به دلیل صنعتی بودن، میتواند فعالیتهای مؤثری در این سامانه داشته باشد. با فعال شدن سامانه پژوهشیار، در واقع بستر فعالیتهای شبکهای فراهم شده و لازم است واحدهای دانشگاهی در این بستر، برنامه علمی داشته باشند.
ارائه پیشنهاد افزایش 20 درصدی حقوق کارکنان به هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی
دکتر طهرانچی با بیان اینکه پیشنهاد افزایش 20 درصدی حقوق کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی برای سال جاری به هیئت امنای دانشگاه ارائه شده است، گفت: کشور در شرایط اقتصادی نامطلوبی قرار دارد و لازم است که چند برنامه از جمله متناسبسازی نسبت استاد به دانشجو، ترکیب هیئت علمی مؤثر در هر استان و... در دانشگاه اجرا شود تا در یک فرآیند منطقی، شرایط افزایش حقوق بهصورت معقول فراهم شود.
وی خاطرنشان کرد: لازم و ضروری است که با یک رقم منطقی، روند بازخرید پرسنل ادامه داشته باشد.
افزایش حقوق باید براساس میزان اثربخشی، درآمدزایی و تحولآفرینی پرسنل باشد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر لزوم ایجاد فرآیندهایی برای افزایش حقوق در دانشگاه آزاد اسلامی، تصریح کرد: در فرآیند جدید، افزایش حقوقها، باید براساس میزان اثربخشی، درآمدزایی و تحولآفرینی پرسنل انجام شود و اگر کسی در افزایش درآمد دانشگاه نقشی داشت، حقوق بیشتری دریافت کند.
دکتر طهرانچی با تأکید بر اهمیت نیروی انسانی در هر سازمان، گفت: این موضوع در دانشگاه آزاد اسلامی نیز بسیار حائز اهمیت است و تمام تلاش ما برای رضایت کارکنان و بازنشستگان است. در این راستا، پرداخت معوقات پاداش بازنشستگان در اولویت است.
وی خاطرنشان کرد: تلاش کل مجموعه، ارتقای برند و کیفیت دانشگاه آزاد اسلامی در تمامی زمینههاست؛ همانگونه که در آموزش مجازی بسیار موفق عمل کردیم.
ترم آینده؛ ترکیبی از آموزش حضوری و مجازی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان اینکه در شرایط شیوع بیماری کرونا به ناچار به آموزش مجازی روی آوردیم، گفت: امروز آموزش عالی در شرایطی قرار دارد که سال گذشته اینگونه نبود. این فضا دیگر به گذشته بر نمیگردد. بنابراین باید به این واقعیت توجه داشته باشیم و خود را با شرایط و تحولات جدید وفق دهیم، چراکه ارائه خدمت در دوران بحران باعث بقای سازمانهاست.
دکتر طهرانچی ادامه داد: برگزاری کلاسهای مجازی، تجربهای بود تا اساتید و دانشجویان با محیط آموزش مجازی آشنا شوند. شروع ترم آینده بهصورت حضوری و ادامه آن بهصورت مجازی خواهد بود. با توجه به اینکه خطر شیوع کرونا همچنان باقی است، ترم آینده در واقع ترکیبی از آموزش حضوری و مجازی خواهد بود.
جزئیات برگزاری ترم آینده در دانشگاه آزاد اسلامی
وی با تأکید بر اینکه برنامهریزی برای ترم آینده دانشگاه آزاد اسلامی باید جدید و منعطف باشد، اظهار کرد: یکی از برنامهها برای ترم آینده این است که یک ماه اول ترم بهصورت فشرده به کلاسهای عملی اختصاص یابد. در این خصوص آییننامه و بخشنامههای کلی به استانها ابلاغ میشود و تصمیمگیری درخصوص جزئیات و نحوه اجرای آنها، به استانها واگذار میشود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: تابستان فرصت مناسبی است که واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی دورههای آموزش تکمیلی آشنایی با محیط آموزش مجازی را برای اساتید برگزار کنند. انتظار ما از اساتید، خلق ارزش افزوده در آموزشهای غیرحضوری است و برای این کار نیازمند طراحی یک نظام جدید آموزشی هستیم، چراکه کرونا پارادایمهای ذهنی ما را به نحوی تغییر داد که هیچگاه به آن فکر نمیکردیم، اما همکاران خوب ما در دانشگاه آزاد اسلامی به طور شایسته خود را با شرایط وفق دادند و در بستر مناسبی که در این دانشگاه ایجاد شد، آموزش مجازی را با مشارکت اساتید و دانشجویان به خوبی پیاده کردند.
دکتر طهرانچی با اشاره به لزوم بازتعریف وظایف و اختیارات بخشهای مختلف واحدهای دانشگاهی، گفت: در ماههای اخیر با شرایطی مواجه شدیم که نحوه فعالیتها در قسمتهای مختلف دانشگاه تغییر یافت. بهعنوان مثال معاونان دانشجویی که پیش از این مسئولیت خوابگاه، سلف و امور دانشجویی را برعهده داشتند، (در حال حاضر با توجه به اینکه این قسمتها غیرفعال شده و به دانشجویان خدماتی در زمینه سلف و خوابگاه ارائه نمیشود) وظایف مربوط به آنان نیز بازتعریف خواهد شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حفظ کیان دانشگاه، ارتقای علمی و گسترش فضای انقلابی، سه مطالبه رهبر معظم انقلاب از دانشگاه آزاد اسلامی است که در رأس برنامهها و اولویتهای مدیران و مسئولان این دانشگاه قرار دارد و واحدها نیز باید در تحقق آن، همکاری داشته باشند.
در ادامه این جلسه، حسین کلانتری خلیلآباد سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و واحد اراک، ضمن ارائه گزارشی از برگزاری موفقیتآمیز کلاسهای مجازی و توضیحاتی در خصوص برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه آزاد اسلامی استان، گفت: به طور کلی 689 آزمون در واحد اراک برگزار شد. بیش از 11 هزار دانشجو در واحد اراک در امتحانات پایان ترم حضور داشتند.
وی با اشاره به فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه فناوری و نوآوری، اظهار کرد: بازار فناوری با 6 سرا در واحد اراک تعریف شده است. 7 مرکز رشد در استان شامل 2 مرکز رشد در واحد اراک، واحدهای خمین، ساوه، نراق، تفرش و آشتیان فعالیت دارند. همچنین 24 هسته و واحد فنآور در اراک فعالیت میکنند.
گفتنی است، مواردی از جمله ارائه 7 راهکار برای جذب دانشجو، بورسیه تحصیلی (عادی و ممتاز)، هدایت تحصیلی، ارائه پیشنهاد ادامه فعالیت سه واحد اراک، ساوه و خمین بهعنوان واحد دانشگاهی و ادامه همکاری واحدهای کوچک و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی به عنوان «سرا»، ارائه گزارش تفصیلی از بیماریهای ریشه خیار و بحثهای بیولوژیکی مرتبط با آن که برعهده واحد اراک گذاشته شد، ارائه آمار کلاسهای مجازی و... در این جلسه مطرح شد و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام/4118/پ
انتهای پیام/